Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu folosirea acestora.

Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete și ciuperci

Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete și ciuperci

A început deja și ultima lună de vară, iar în curând va veni și toamna, mai repede decât credem. Așadar, multe gospodine încep pregătirile din timp pentru a-și asigura provizii pentru iarnă. Astfel, unul dintre cele mai populare preparate tradițional românești perfecte pentru sezonul rece este zacusca. Îți arătăm cea mai bună rețetă de zacuscă de vinete și ciuperci.

Așadar, dacă vrei să ai în cămară acest preparat, îți propunem o rețetă delicioasă de zacuscă de vinete și ciuperci. Se face foarte ușor, nu trebuie să ai foarte multă experiență în arta gătitului și nu este nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie.

Rețetă de zacuscă de vinete și ciuperci

Ingrediente:

  • 2 kg vinete
  • 1 kg ceapă
  • 1 kg ardei capia roşu
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 300 ml ulei de măsline
  • pastă de roşii
  • o lingură piper boabe
  • 3-4 foi dafin
  • sare

Mod de preparare:

Primul pas rețeta de zacuscă de vinete și ciuperci este să coci vinetele și ardeii capia pe o tablă încinsă sau direct pe ochiul aragazului. După care, legumele se curăță şi se lasă să se scurgă. Apoi, se curăță ceapa şi se taie, după care se pune la călit în uleiul încins, până capătă o culoare aurie.

Vinetele se toacă, ardeii se taie cubuleţe şi ciupercile se taie feliuţe subţiri. Apoi acestea se adaugă peste ceapa călită, se pune pasta de roșii și se condimentează cu sare, piper și foi de dafin după gust. Toată compoziția se lasă la fiert la foc mic timp de două ore, potrivit gustos.ro. Zacusca se amestecă din când în când, ca să nu se lipească de fundul vasului.

Între timp, cât se fierbe zacusca de vinete și ciuperi, se pregătesc borcanele. Acestea se spală și se sterilizează. Se pun pe o tavă la cuptor pentru aproximativ 10 minute. După ce zacusca este gata, se pune în borcanele care se dau din nou la cuptor, fără capac, pentru încă 10 – 15 minute. Acest truc este cunoscut de multe gospodine și are rolul de păstra bine zacusca și pe timpul iernii. La final, borcanele se lasă să stea acoperite până a doua zi, apoi se depozitează în cămară sau în beci, la un loc răcoros, ferit de lumina soarelui.

La toate acestea se adauga, bineinteles, o cratita buna, suficient de mare ca sa fierbeti toate ingredientele necesare pentru o zacusca delicioasa si care nu lipeste. Sugestia noastra este Cratita de 10 litri cu invelis din marmura de la Royalty Line.  

Comentarii

Lasa un comentariu