Contactează-ne: 0728 994 299

Crema catalana - dor de Spania

11/07/2014
by Admin Admin

            Exista cateva lucruri care iti aduc aminte cu drag de Barcelona, Palma de Mallorca si alte regiuni ale Spaniei. Pe langa oamenii minunati si plajele intinse regasim mancarea delicioasa si retetele simple si unice.

            Haideti sa ne delectam cu o rețetă veche și prețioasa - crema catalană.

            Nu există un desert mai bun decât o cremă bine executată – simplu, elegant și satios.

INGREDIENTE 

Pentru 8 portii:

- 6 galbenusuri mari
- 500 ml lapte
- 500 ml smantana
- 160 g zahăr
- 50 g faina 
- Coaja de la o jumătate de lămâie
- Coaja de la o jumătate de portocală
- Un baton de scorțișoară
- Jumătate de linguriță extract de vanilie
- Zahăr tos pentru toffee


          Aduceți laptele și smântâna aproape de fierbere. Adaugati coaja de portocală și lămâie, batonul de scorțișoară și zahărul. Se ia de pe foc si se lasa la infuzat 15 minute.

          Combinați extractul de vanilie, gălbenușurile de ou și făina într-un castron.
Strecurați laptele și adăugați amestecul cu ouă. Amestecati continuu 7 minute, pana crema se va ingrosa.

          Turnați în opt preparate catalane de teracotă. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider.
          Cu o oră înainte de servire, presărați un strat uniform de zahăr tos peste crema si folositi un pistol pentru a carameliza toppingul de zahăr.


Incercati si voi aceasta reteta simpla si delicioasa!

Aici gasesti gama de vase pentru cuptor in care vei putea prepara retetele tale preferate!

https://www.vasepentrugatit.ro...