Contactează-ne: 0728 994 299

Pastitsio - lasagna cipriota la cuptor

03/06/2023
by Miha

        Incercati aceasta reteta usor de realizat care va fi preferata celor mici dar si un rasfat pentru cei mari.

Ingrediente:
500 g (1 pachet) macaroane groase
100 g (1 cană) brânză kefalotyri rasă
2 linguri de unt pentru uns vasul
Sare și oregano măcinat

Amestec carne tocat:
½ kg carne tocată de vită
1 lingura de unt
1 ceapa mica, tocata marunt
1 catel de usturoi, tocat marunt
1 lingurita oregano
2 linguri patrunjel tocat marunt
125 ml vin alb sec
400 g (o cutie) de rosii tocate
2 albusuri (se pastreaza galbenusurile pentru bechamel)
Sare si piper

Sos Bechamel:
1 litru (4 căni) de lapte
75 g (4 linguri) făină
90 g unt
100 g (1 cană) branza kefalotyri rasa
1 ou plus 2 galbenusuri, batute usor
Sare, piper, nucsoara

       Amestecul cu carne tocata: se încălzește untul într-o tigaie și se călește carnea tocata cu ceapa și usturoiul până se rumenește frumos, amestecând bine. Adăugați toate celelalte ingrediente, cu excepția albușurilor. Asezonați după gust. Lasam sosul sa fiarba la foc mediu aproximativ 15 minute pana scade, apoi se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca albusurile.
       Pentru sosul bechamel, topiți untul într-o cratiță mică până se face spumă. Amestecati apoi faina pana incepe sa se rumeneasca. Se ia de pe foc si se bate laptele, cate putin. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară și se pune la foc, continuând să se amestece până când ajunge la fierbere și se îngroașă.
      Adăugați oul si gălbenușurile, amestecând tot timpul, precum și brânza rasă, apoi luați de pe foc. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Între timp, fierbeți macaroanele în multă apă cu sare până se înmoaie, apoi scurgeți-le. 

      Ungeți o tavă mare rezistentă la cuptor cu unt și puneți macaroanele în ea. Se acopera cu sos si apoi cu bechamel. Se presară cu restul de brânză rasă și oregano și se coace aproximativ 1 oră până devine auriu deasupra. Lăsați să se odihnească cel puțin 15 minute înainte de servire.


Pentru aceasta reteta va recomandam tavile de cuptor: https://www.vasepentrugatit.ro...

Smoothie detoxifiant

03/06/2023
by Miha

Recomandarea noastra pentru detoxifierea organismului. Un smoothie pe care il poti consuma dimineata la micul de jun.


Ingrediente
50 g spanac
1 mar verde
½ baton de telina
1 lingurita miere
150 ml apă

Instrucțiuni
Curățați miezul marului și tăiați în bucăți.
Tăiați țelina în bucăți mari.
Spanacul se spala si se adauga in blender impreuna cu marul si telina.
Adăugați mierea și apa.
Turnați smoothie-ul cu spanac într-un pahar și savurați la micul dejun.

Somon la cuptor

03/06/2023
by Miha

Ingrediente:

2 kilograme de somon dezosat (cu piele sau fara, în funcție de preferințele dvs.), prins sălbatic dacă este posibil
5 crengute de rozmarin proaspat sau ierburi proaspete la alegere; nu folosi ierburi uscate
2 lămâi mici împărțite, în plus pentru servire după dorință
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita sare 
1/4 lingurita piper negru macinat

4 catei de usturoi curatati de coaja si tocati grosier
Ierburi proaspete tocate suplimentare, cum ar fi busuioc, cimbru, pătrunjel, mărar sau ceapă verde (opțional)

Instructiuni preparare:

Scoateți somonul din frigider și lăsați-l să stea la temperatura camerei timp de 10 minute în timp ce pregătiți celelalte ingrediente. Încingeti cuptorul la 375 de grade F. Tapetati o tavă mare de copt sau o foaie de copt cu margini cu o bucată mare de folie de aluminiu. 

Acoperiți ușor folia cu putin ulei, apoi aranjați 2 crenguțe de rozmarin la mijloc. Tăiați una dintre lămâi în felii subțiri și aranjați jumătate din felii la mijloc cu rozmarinul. Puneți somonul deasupra.

Stropiți somonul cu ulei de măsline și puneti sare și piper. Imprastiati cateii de usturoi deasupra. Așezați rozmarinul și feliile de lămâie rămase deasupra somonului. Scurgeți a doua lămâie, apoi turnați sucul deasupra.

Îndoiți părțile laterale ale foliei de aluminiu în sus și deasupra somonului până când acesta este complet închis. Dacă bucata ta de folie nu este suficient de mare, așezați o a doua bucată deasupra și îndoiți marginile sub astfel încât să formeze un pachet sigilat. Lăsați puțin spațiu în interiorul foliei pentru ca aerul să circule.

Coaceți somonul timp de 15-20 de minute, până când somonul este aproape complet gătit în partea cea mai groasă. Timpul de gătire va varia în funcție de grosimea somonului. 

Dacă bucata ta de somon este prea subtire, verificați cu câteva minute mai devreme pentru a vă asigura că somonul nu se gătește prea mult. 

Scoateți somonul din cuptor și deschideți cu grijă folia, astfel încât exteriorul peștelui să fie complet descoperit (atenție la aburul fierbinte). Schimbați setarea cuptorului la grătar, apoi readuceți peștele la cuptor și puneți la grătar timp de 3 minute, până când exteriorul somonului și usturoiul sunt ușor aurii și peștele este gătit. Urmăriți cu atenție somonul când se prăjește pentru a vă asigura că nu se fierbe prea mult și usturoiul nu se arde. Scoateți somonul din cuptor. Nu-l lasati să stea prea mult – somonul poate trece de la „negata” la „excesiv gatit” foarte repede.

Frigarui cu creveti la gratar

03/06/2023
by Miha

INGREDIENTE
Veți avea nevoie doar de câteva ingrediente pentru a face această rețetă gustoasă de creveți.

Creveți cruzi: în această rețetă folosim creveți mari decojiți și decorticati. Nu recomandam creveti mici pentru grătar. Extra-marii sunt si ei o idee buna, deși ar putea fi nevoie să stea puțin mai mult pe grătar.
Ulei de măsline: Ne place acest ulei și îl folosim frecvent când gătim.
Pentru a asezona: sare Kosher, piper negru, pudră de usturoi, boia afumată și piper cayenne. Este de preferat pudra de usturoi in defavoarea usturoiului proaspat tocat in aceasta reteta pentru ca imbraca mai uniform crevetii si nu se ard la fel de usor.

Pregătirea creveților pe grătar este una dintre cele mai ușoare metode de a-i găti. De la început până la sfârșit, această rețetă durează aproximativ 20 de minute!

Pur și simplu ungeți creveții cu ulei de măsline și condimente, puneți-i pe frigărui și gătiți-i timp de șase minute.

INSTRUCȚIUNI
Gătitul creveților pe grătar este ușor! 

Începeți prin a pune creveții într-un castron mare.
Acum, adăugați uleiul de măsline, sarea Kosher, piper negru, praf de usturoi, boia de ardei afumată și piper cayenne. 
Așezați creveții pe frigărui.
Gatiti aproximativ 3 minute pe fiecare parte la o temperatura medie.

Grill aici: https://www.vasepentrugatit.ro...

Reteta jamaicana de pui cu curry - rapid si practic

10/17/2022
by Miha

Ingrediente:

1 lingura ulei de floarea soarelui sau vegetal
1 ceapa tocata
3 catei de usturoi macinati
1 lingura chimen măcinat
1 lingura coriandru
1 1/2 lingura. garam masala
1-3 linguri boia iute, dupa gust
2 linguri piure de tomate
2 1/2 cm bucată de rădăcină proaspătă de ghimbir, curățată și rasă
400 g conserva de roșii tocate
200 ml lapte de cocos
1 lingura rasa de zahar brun
650 g fileuri de pulpă de pui, tăiate din excesul de grăsime și tăiate în bucăți mari, aproximativ 6 cm
O mână mare de coriandru proaspăt, frunze tocate gros, pentru a servi


Mod de preparare:

             Încinge uleiul într-o tigaie medie la foc mediu și prăjește ceapa până se înmoaie, aproximativ 8-10 minute.
Amestecă usturoiul, chimenul, coriandru, garam masala și 1 linguriță de boia și prăjeste-le timp de 1 minut până amestecul devine aromat. Adăugați piureul de roșii și gătiți încă 5 minute. Se amestecă ghimbirul, roșiile, laptele de cocos și zahărul.
Transferați si amestecul de ceapă si gatiti lent, adaugand puiul condimentat. Acoperiți cu capac și gătiți la foc mic timp de 6-8 ore.
Când puiul este gătit și sunteți gata de servit, verificați condimentele și adăugați mai multă boia de ardei după gust apoi coriandru. Serviți cu orez.

Incearca aceasta reteteta pentru un gusT original si desavarsit!

O reteta care ofera maxim de rasfat papilelor gustative

10/17/2022
by Miha


             Această friptură prăjită în tigaie cu unt infuzat, usturoi și rozmarin, o face să aibă un gust de calitate. Vei fi impresionat de cât de ușor este să faci friptura perfectă - prăjită și caramelizată la exterior și atât de suculentă în interior.

Cea mai buna friptură în tigaie
             Această rețetă de 20 de minute se face pe plită într-o singură tigaie (nu este nevoie să o terminăm la cuptor). Aceasta este una dintre rețetele noastre preferate de friptură și o facem pe tot parcursul anului, deoarece este o metodă de gătit atât de rapidă și convenabilă. 

Ingrediente pentru friptura de unt cu usturoi:
            Nu aveți nevoie de multe pentru a face o friptură bună. Am folosit 2 bucati de carne de vita (imaginea de mai jos), fiecare cântărind 1/2 kg. Rețineți că o friptură mai groasă va dura mai mult să se gătească, iar o friptură mai subțire se va găti mai repede.



Cum să prăjiți fripturile:

Uscați carnea prin tamponare – folosiți prosoape de hârtie pentru a usca fripturile si pentru a obține o prăjire perfectă, pentru a reduce stropii de ulei.
Asezonați generos – chiar înainte de a găti fripturile, stropiți ambele părți din belșug cu sare și piper.
Preîncălziți tigaia la mediu și ungeți cu ulei. Folosind doar 1/2 linguriță ulei veti reduce stropirea.
Prăjiți fripturile - adăugați fripturile și prăjiți fiecare parte timp de 3-4 minute până când se formează o crustă maro, apoi folosiți clești pentru a întoarce fripturile pe părțile lor și a prăji marginile (1 minut pe margine).
Adăugați untul și aromele – se topește în unt cu căței de usturoi tăiați în sferturi și crenguțe de rozmarin. Înclinați tigaia pentru a pune unt si usturoi peste fripturi și gătiți până la nivelul dorit.
Scoateți friptura și lasati-o timp de 10 minute apoi savurati-o din plin!

Cum sa prepari un Mohito simplu si rapid?

07/23/2022
by Miha

Este cald? Ti-ai dori sa te rasfeti cu o bautura preparata in casa, rapid si simplu?

Iata cum poti face un Mohito in cateva secunde!

INGREDIENTE:

- 60 ml rom alb
- 6 frunze de menta
- 20 ml suc proaspăt de lămâie
- 10 ml sirop de zahăr
- apa minerala
Decor: crenguță de mentă


Adăugați menta într-un pahar inalt.
Adăugați rom alb, sucul de lămâie și siropul de zahăr.
Adăugați gheață pisată și amestecați.
Acoperiți cu putina apa minerala.


Enjoy! :)


Crema catalana - sa o descoperim impreuna!

11/07/2014
by Miha

            Exista cateva lucruri care iti aduc aminte cu drag de Barcelona, Palma de Mallorca si alte regiuni ale Spaniei. Pe langa oamenii minunati si plajele intinse regasim mancarea delicioasa si retetele simple si unice.

            Haideti sa ne delectam cu o rețetă veche și prețioasa - crema catalană.

            Nu există un desert mai bun decât o cremă bine executată – simplu, elegant și satios.

INGREDIENTE 

Pentru 8 portii:

- 6 galbenusuri mari
- 500 ml lapte
- 500 ml smantana
- 160 g zahăr
- 50 g faina 
- Coaja de la o jumătate de lămâie
- Coaja de la o jumătate de portocală
- Un baton de scorțișoară
- Jumătate de linguriță extract de vanilie
- Zahăr tos pentru toffee


          Aduceți laptele și smântâna aproape de fierbere. Adaugati coaja de portocală și lămâie, batonul de scorțișoară și zahărul. Se ia de pe foc si se lasa la infuzat 15 minute.

          Combinați extractul de vanilie, gălbenușurile de ou și făina într-un castron.
Strecurați laptele și adăugați amestecul cu ouă. Amestecati continuu 7 minute, pana crema se va ingrosa.

          Turnați în opt preparate catalane de teracotă. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider.
          Cu o oră înainte de servire, presărați un strat uniform de zahăr tos peste crema si folositi un pistol pentru a carameliza toppingul de zahăr.


Incercati si voi aceasta reteta simpla si delicioasa!

Aici gasesti gama de vase pentru cuptor in care vei putea prepara retetele tale preferate!

https://www.vasepentrugatit.ro...


Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review