Contactează-ne: 0728 994 299

O reteta care ofera maxim de rasfat papilelor gustative

10/17/2022
by Miha


             Această friptură prăjită în tigaie cu unt infuzat, usturoi și rozmarin, o face să aibă un gust de calitate. Vei fi impresionat de cât de ușor este să faci friptura perfectă - prăjită și caramelizată la exterior și atât de suculentă în interior.

Cea mai buna friptură în tigaie
             Această rețetă de 20 de minute se face pe plită într-o singură tigaie (nu este nevoie să o terminăm la cuptor). Aceasta este una dintre rețetele noastre preferate de friptură și o facem pe tot parcursul anului, deoarece este o metodă de gătit atât de rapidă și convenabilă. 

Ingrediente pentru friptura de unt cu usturoi:
            Nu aveți nevoie de multe pentru a face o friptură bună. Am folosit 2 bucati de carne de vita (imaginea de mai jos), fiecare cântărind 1/2 kg. Rețineți că o friptură mai groasă va dura mai mult să se gătească, iar o friptură mai subțire se va găti mai repede.



Cum să prăjiți fripturile:

Uscați carnea prin tamponare – folosiți prosoape de hârtie pentru a usca fripturile si pentru a obține o prăjire perfectă, pentru a reduce stropii de ulei.
Asezonați generos – chiar înainte de a găti fripturile, stropiți ambele părți din belșug cu sare și piper.
Preîncălziți tigaia la mediu și ungeți cu ulei. Folosind doar 1/2 linguriță ulei veti reduce stropirea.
Prăjiți fripturile - adăugați fripturile și prăjiți fiecare parte timp de 3-4 minute până când se formează o crustă maro, apoi folosiți clești pentru a întoarce fripturile pe părțile lor și a prăji marginile (1 minut pe margine).
Adăugați untul și aromele – se topește în unt cu căței de usturoi tăiați în sferturi și crenguțe de rozmarin. Înclinați tigaia pentru a pune unt si usturoi peste fripturi și gătiți până la nivelul dorit.
Scoateți friptura și lasati-o timp de 10 minute apoi savurati-o din plin!

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review