Contactează-ne: 0728 994 299

Somon la cuptor

03/06/2023
by Miha

Ingrediente:

2 kilograme de somon dezosat (cu piele sau fara, în funcție de preferințele dvs.), prins sălbatic dacă este posibil
5 crengute de rozmarin proaspat sau ierburi proaspete la alegere; nu folosi ierburi uscate
2 lămâi mici împărțite, în plus pentru servire după dorință
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita sare 
1/4 lingurita piper negru macinat

4 catei de usturoi curatati de coaja si tocati grosier
Ierburi proaspete tocate suplimentare, cum ar fi busuioc, cimbru, pătrunjel, mărar sau ceapă verde (opțional)

Instructiuni preparare:

Scoateți somonul din frigider și lăsați-l să stea la temperatura camerei timp de 10 minute în timp ce pregătiți celelalte ingrediente. Încingeti cuptorul la 375 de grade F. Tapetati o tavă mare de copt sau o foaie de copt cu margini cu o bucată mare de folie de aluminiu. 

Acoperiți ușor folia cu putin ulei, apoi aranjați 2 crenguțe de rozmarin la mijloc. Tăiați una dintre lămâi în felii subțiri și aranjați jumătate din felii la mijloc cu rozmarinul. Puneți somonul deasupra.

Stropiți somonul cu ulei de măsline și puneti sare și piper. Imprastiati cateii de usturoi deasupra. Așezați rozmarinul și feliile de lămâie rămase deasupra somonului. Scurgeți a doua lămâie, apoi turnați sucul deasupra.

Îndoiți părțile laterale ale foliei de aluminiu în sus și deasupra somonului până când acesta este complet închis. Dacă bucata ta de folie nu este suficient de mare, așezați o a doua bucată deasupra și îndoiți marginile sub astfel încât să formeze un pachet sigilat. Lăsați puțin spațiu în interiorul foliei pentru ca aerul să circule.

Coaceți somonul timp de 15-20 de minute, până când somonul este aproape complet gătit în partea cea mai groasă. Timpul de gătire va varia în funcție de grosimea somonului. 

Dacă bucata ta de somon este prea subtire, verificați cu câteva minute mai devreme pentru a vă asigura că somonul nu se gătește prea mult. 

Scoateți somonul din cuptor și deschideți cu grijă folia, astfel încât exteriorul peștelui să fie complet descoperit (atenție la aburul fierbinte). Schimbați setarea cuptorului la grătar, apoi readuceți peștele la cuptor și puneți la grătar timp de 3 minute, până când exteriorul somonului și usturoiul sunt ușor aurii și peștele este gătit. Urmăriți cu atenție somonul când se prăjește pentru a vă asigura că nu se fierbe prea mult și usturoiul nu se arde. Scoateți somonul din cuptor. Nu-l lasati să stea prea mult – somonul poate trece de la „negata” la „excesiv gatit” foarte repede.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review